dilluns, 21 d’agost del 2017

Ciberassetjament

Que és el ciberassetjamet?
El ciberassetjamet és l'ús dels mitjans telemàtics (Internet, telefonia mòbil i videojocs online principalment) per a exercir l'assetjament psicològic entre iguals. No es tracta ací l'assetjament o abús d'índole estrictament sexual ni els casos en els quals persones adultes intervenen.

Quan estem davant un cas de ciberassetjamet?
Estem davant un cas de ciberassetjamet quan un o una menor turmenta, amenaça, hostiga, humilia o molesta un altre/a mitjançant Internet, telèfons mòbils, consoles de jocs o altres tecnologies telemàtiques.
Segons l'Estudi sobre hàbits segurs en l'ús de les TIC pels menors publicat per l'INTECO el març de 2009 el ciberassetjamet es defineix com a assetjament entre iguals en l'entorn TIC, i inclou actuacions de xantatge, vexacions i insults de xiquets a altres xiquets..

Què té a veure el ciberassetjamet amb el “bullying” o assetjament escolar?
No són tan similars com podria pensar-se. En tots dos es dóna un abús entre iguals però poc més tenen a veure en la majoria dels casos. El ciberassetjamet atén a altres causes, es manifesta de formes molt diverses i les seues estratègies d'abordament i conseqüències també difereixen. Sí que és bastant possible que el bullying siga seguit de ciberassetjamet. També és possible que el ciberassetjamet  puga acabar també en una situació de bullying, però per descomptat açò últim sí que és poc probable.

Per què és especialment greu el ciberassetjamet?
L'anonimat, la no percepció directa i immediata del dany causat i l'adopció de rols imaginaris en la xarxa converteixen a lciberassetjamet en un greu problema.


Aquest material de l'any 2014, forma part del programa de la Unió Europea Daphne, com a part del projecte "DeleteCyberbuylling", amb objectiu conscienciar del problema del ciberassetjament, i què es pot fer per a prevenir-ho i fer-li front.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada