dissabte, 19 d’agost del 2017

Companyerisme: definició i avantatges de ser un bon company

El companyerisme és el vincle que s'estableix entre companys. Els companys són els individus que formen algun tipus de grup o comunitat i que persegueixen un propòsit o objectiu.El concepte de companyerisme se sol emprar per a definir la bona comunicació, harmonia i cohesió entre un grup.

Encara que no totes les relacions entre companys gaudeixen d'una bona salut. En altres ocasions, per exemple en alguns grups-classe, els estudiants comparteixen espai físic, però no desenvolupen la comunicació ni afecte necessari per a crear un clima que podríem qualificar de companyerisme.

El companyerisme no radica en el fet de compartir un espai, sinó que fa referència a la capacitat dels estudiants per a ajudar-se, mostrant actituds altruistes i cooperatives entre ells.

L'escenari extrem que ens remeta a una situació de nul companyerisme és l'assetjament escolar, quan una part del grup d'estudiants assetja, insulta i maltracta a un estudiant.

Com millorar el companyerisme en l'aula?
Dos dels millors factors que ajuden al fet que s'establisquen vincles de cohesió grupal en l'aula són el benestar i la solidaritat entre companys.

Alguns punts essencials per a dur a terme un clima d'aula fructífer són:
  • Comunicació amb tots els membres
  • Respecte a les diferéncies
  • Amabilitat i cofiança
  • Les crítiques han de ser constructives


Ser bon company en l'escola permet afrontar millor el dia a dia, per tot açò podem plantejar amb els nostres alumnes activitats que fomenten el companyerisme entre elles l'elaboració en grup d'un mural “Bon company, malament company”...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada