dissabte, 19 d’agost del 2017

Què és l'empatia i per a què serveix a l'aula

L'empatia és una de les formes de la intel·ligència múltiple, en concret es tracta de la intel·ligència interpersonal que és una de les vuit intel·ligències descrites per Howard Gardner.


En l'aula, aquest tipus d'intel·ligència és imprescindible, principalment per als educadors. I si som capaços d'ensenyar empatia als nostres alumnes i alumnes, haurem fet un treball excel·lent, deixant en ells una petjada, un ensenyament que els servirà tota la seua vida, fins i tot quan ja ni recorden els continguts que els hem ensenyat.


Per què és important per als professors aplicar la Intel·ligència Interpersonal?


Perquè a través de l'empatia som capaces d'interpretar les necessitats i motivacions dels alumnes arribant a comprendre'ls. Alguna cosa importantíssim en un educador, aprendre a posar-nos en lloc dels nostres alumnes, serà crucial per a adaptar la nostra manera d'ensenyar a les necessitats d'aquest grup.


Alguns consells per a aplicar la intel·ligència interpersonal.


Parar esment als estils d'aprenentatge i a la motivació i interessos de cada grup.
Disposar d'un ampli ventall de dinàmiques per a anar aplicant-les fins a trobar les que millor s'adapten al grup.
Agudesa sensorial per a detectar reaccions del grup, la interpretació del llenguatge no verbal, del soroll de l'aula, per a així anar modificant nostres tàctiques i el nostre ritme per a adequar-ho a les necessitats de l'alumne.

Al cap i a l'últim, l'objectiu de tot educador és ser capaços d'arribar a ells, de motivar-los perquè la nostra assignatura els enriquisca com a persones i si és possible, que aprenguen a estimar el fet d'aprendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada