dilluns, 21 d’agost del 2017

Les habilitats socials

Els éssers humans som éssers socials i, per tant, hem d'adquirir una sèrie d'habilitats socials que ens permeten viure en harmonia amb els quals ens envolten, ja que necessitem als altres per a sobreviure i per a gaudir d'una vida emocionalment sana.

No posseir certes habilitats socials determina com ens comportem quan estem amb altres persones i la nostra manera actuar pugues, en algunes ocasions, ser mal interpretada pels altres, la qual cosa pot resultar en un conflicte que podria haver-se evitat.

Les habilitats socials són un conjunt de conductes que emetem quan interactuem amb altres individus i que ens ajuden a relacionar-nos amb els altres de forma efectiva i mútuament satisfactòria. Per sort, poden ser adquirides i desenvolupades amb la pràctica. No obstant això, pot ser difícil de dominar algunes d'elles, doncs cal ser pacients i prendre's un temps per a desenvolupar-les adequadament.

A continuació, descrivim algunes d'elles que ens permetran tenir èxit en les nostres relacions i en la nostra vida i que per tant hem de treballar des de l'escola:

1 Escolta activa, que consisteix a ser plenament conscient de les emocions i el llenguatge no verbal que l'altra persona intenta comunicar i no solament parar esment a les paraules.
2 Assertivitat, la persona assertiva expressa la seua opinió de manera apropiada i defensa el seu punt de vista, sempre respectant l'opinió dels altres.
3 Capacitat de negociació, saber negociar és una competència necessària doncs pot evitar-nos molts conflictes.
4 Respecte, les persones estan més disposades a relacionar-se amb nosaltres si mostrem respecte cap a les seues creences, valors i idees.
5 Compassió, ser compassiu és clau per a tractar amb altres individus, i l'acceptació i el perdó ajuden a millorar el nostre benestar.
6 Regulació emocional, tenir consciència i regular les pròpies emocions resulta necessari i alhora ens ajuda a desenvolupar millor la nostra possibilitat d'afavorir el propi benestar i el dels altres.
7 Obertura de ment, una ment lliure de prejudicis i d'estereotips és una fortalesa que t'ajuda a relacionar-te amb diferents persones i a adaptar-te millor a l'entorn.
8 Saber expressar-se, és necessari ser clar i fer arribar als altres el missatge que volem.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada